Golfozni szeretnék!

Golfozni szuper dolog. Kortól függetlenül lehet csinálni, de ez nem azt jelenti, hogy nincs sportértéke. Azoknak is jó elfoglaltság, akik egy kicsit ki szeretnének szakadni a mindennapos rohanásból, de azok számára is örömet jelenthet, akik normális emberek társaságában szeretnének eltölteni pár órát, minőségi környezetben.

Szóval tényleg, golfozni szuper dolog, és mi azt szeretnénk, hogy Magyarországon egyre többen ismerjék meg ezt a nagyszerű sportot. Ugyanakkor tudjuk, hogy egy golfklubba az emberek jelentős része nem mer csak úgy besétálni, de nálunk ilyen gondok nincsenek. Mi bárkit szívesen körbe vezetünk a pályán, a nyitvatartási időben gyakorlatilag akármikor. De ha valaki jobban fel szeretne készülni és egy kicsit szervezettebb módon ismerkedne meg a golffal, annak jó program lehet a Continental Nyílt Nap sorozat valamelyik állomása.

A csoportos pályabejárások és golfoktatások legalább 6 érdeklődő, legfeljebb 14 fős csoportokban indulnak az alábbi időpontokban. A program időtartama bő három óra, 10.00-től körülbelül 13.00-ig tart egy-egy Nyílt Nap. Az ismerkedés folytatásaként a jelentkezők részt vehetnek a Magyar Golf Szövetség által támogatott Kezdő golfozó programban, amelyen 39 900 forintért csoportos oktatás keretében minden résztvevő megtanulhatja a golfozás alapjait és pályaengedély kártyához juthat, amelynek birtokában az összes magyarországi pályán önállóan golfozhat! A korábbi években egy ehhez hasonló képzés ára bőven 100 000 forint fölött volt, a program tehát nagy előrelépés a magyar golf életében és bízunk benne, hogy jelentős mértékben fogja növelni a hazai golfozók számát!

Jelentkezni a recepcio@continentalgolf.hu email címen, valamint a +3620-27-555-47-es telefonszámon lehet. 

A program leírása: 

A pályabejárás keretein belül oktatóink golfautóval körbeviszik az érdeklődőket a 9 szakaszos pályán, akik ennek köszönhetően megtapasztalhatják, hogy milyen csodálatos érzés egy ilyen gyönyörű környezetben sportolni. Aki szeretné, az egy kicsit vezetheti is a golfautót!

A bemutató oktatáson edzőink megismertetik a résztvevőket a sportág alapjaival. Miért kell ilyen sok ütő? Milyen típusú ütések vannak? Mekkora a golf sportértéke? Az oktatás időtartama körülbelül 60 perc. Ezalatt senkiből nem lesz versenyző, de az alapokat meg tudjuk mutatni.

A pályabejárás és a bemutató golfozás után egy ebédre invitáljuk a résztvevőket, amelyen természetesen a pálya munkatársai is részt vesznek, hogy a felmerülő kérdésekre válaszolhassanak. Az ebéd alatt limonádéval és kávéval kedveskedünk vendégeinknek, jó idő esetén az ételt a teraszon fogyasztjuk el.

Megtetszett, folytatnám a tanulást!

Ha tetszett az Continental Nyílt Nap és szeretnéd folytatni a tanulást, el kell döntened, hogy milyen irányba indulsz tovább! Ha nem vágysz arra, hogy a pályán is megmérettesd magad, de szívesen ütnéd a labdát, bármikor szeretettel látunk a hosszú ütések gyakorlását lehetővé tevő driving range-en, a kisebb ütésekre felépített pitching greenen, valamint a gurítás tökéletesítését megcélzó putting greenen. Ezen területek használata ingyenes, ütőt akár tőlünk is bérelhetsz, a driving range-en viszont mindenképp gyakorlólabdákat kell használnod, egy kosár (56 darab) ára 990 forint.  

Amennyiben viszont a pályajátékot célzod meg, oktatóhoz kell menned. A golf ugyanis nehéz sport és bár ismerünk olyanokat, akik maguktól is meg tudták tanulni, nem ez a jellemző. Ráadásul a pályajátékhoz szükséges egy kártya kiváltása, amelyből két típus van: a kezdő golfozó (Start) kártya a magyar, a zöld kártya pedig a világ szinte összes golfpályájára érvény.  A tudás megszerzésében az Continental Citygolf Club kiváló oktatói (akik egyben profi játékosok is) állnak az érdeklődők rendelkezésre.  Csoportos oktatás keretében a már említett Kezdő golfozó tanfolyam áll az érdeklődők rendelkezésére, amelyen bárki részt vehet, a Nyílt Nap által nyújtott előképzettség nem feltétel!

  • Az oktatás 3-4 fős csoportokban történik. 
  • A kurzus időtartama 10 óra, amely 4 x 2 óra gyakorlati oktatásból és egy 2 órás vizsgából adódik össze. 
  • Megfelelő egyéni gyakorlás mellett a kurzus kevesebb mint egy hónap alatt elvégezhető. 
  • A kurzus végén a résztvevők egy 60 perces, egyszerűsített szabályvizsgát, valamint gyakorlati vizsgát tesznek a golfpályán. 
  • A vizsgák sikeres teljesítése után minden résztvevő hivatalos pályaengedélyt kap, amely az összes hazai pályán felügyelet nélküli játékra jogosít. Ezzel együtt a résztvevők a Magyar Golf Szövetség hivatalosan regisztrált amatőr golfozói lesznek. 

A tanfolyam ára 89 900 forint helyett mindössze 29 900 forint. Érdeklődni a recepcio@continentalgolf.hu címen emailben, személyesen a Continental Citygolf Club recepcióján, illetve a +3620-27-555-47-es telefonszámon lehet.  Amennyiben valaki egyéni oktatásra vágyik, az felkeresheti a pályánk valamely oktatóját, akik óradíja rendszerint 8 és 12 000 forint között mozog. Megfelelő mennyiségű egyéni gyakorlás mellett a legtöbb játékos 8-10 óra alatt el tudja sajátítani a golfozás alapjait és eljut arra a szintre, ami szükséges a pályaengedély kártya megszerzéséhez.